Utskriftsvennlig versjon

Kvalitet gjør godt når du maler

Publisert: 16.05.2019

Legg noen kroner i godt maleverktøy. Da sikrer du et bra resultat som holder lenge.
Kvalitet gjør godt når du maler

Ikke spar deg til fant når du skal male huset. Med kvalitet på både maling og verktøy, slipper du å male så ofte.

– Malingen skal ikke bare fordeles ut over fasaden. Du skal også sikre at du får på riktig mengde maling, slik at du slipper å ta tre og fire strøk, sier Lars Petter Rustan hos verktøyleverandøren Jordan

Beskyttelse og utseende

Fasademalingens oppgave er todelt: å gi huset ønsket estetisk utseende, og å beskytte treverket mot nedbrytning. For tynne malingsjikt, spesielt på kanter, fører til at malingfilmen slites raskt og du får et kortere vedlikeholdsintervall.

– Det er viktig å få på et jevnt og åpent strøk med riktig tykkelse. Legg derfor noen kroner i riktig maleverktøy, sier han.

Malingsmagasin

Bruk rull til å flytte malingen fra emballasjen til veggen på en rask og effektiv måte. Mett rullen godt med maling før du setter i gang. En flat og bred pensel som dyppes i malingen brukes til å stryke ut rullemønsteret og sikre jevn dekk.

– Du kan gjerne greie deg med to pensler – en flat og bred til å stryke ut, og en lang pensel med knekk som gjør at du klarer å dekke endeveden med maling.

Forskjellen på en god og en mindre bra pensel ligger i hvor mye maling penselen tar opp, hvor jevnt den stryker og hvor lite du søler.

– Disse penslene inneholder noen krusefibre og er bygd opp slik at den har et hulrom som fungerer som magasin som holder på malingen, sier Rustan.

Dypp sjelden

Riktig teknikk for å få med seg mest mulig maling uten å søle, er å dyppe penselen og vri den rundt slik at du samler malingen i busten og får den med opp på veggen. Ikke skrap av penselen mot kanten på malingspannet.

– Du vil ikke dyppe for ofte, for det tar tid. Og du vil heller ikke søle med malingen på vei opp mot veggen. Malingen skal derfor inn i penselen og opp på veggen. 

– Med en god pensel er det lettere å få på riktig tykkelse og god dekk på skarpe kanter med én gang, Spør om gode råd når du kjøper maling. Skal malingen stå med farge og glans i mange år, er det viktig å få på riktig tykkelse, sier han.

Artikkelen er hentet fra Ifi.no

Tekst/bilde : 


Image for Kvalitet gjør godt når du malerImage for Kvalitet gjør godt når du malerImage for Kvalitet gjør godt når du malerImage for Kvalitet gjør godt når du maler

Ta kontakt for uforpliktende tilbudEmne Dette feltet er påkrevet
Din e-post
Telefon
Tekst Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforNB! Validering har vi for å hindre roboter på internett i å misbruke skjema.