Utskriftsvennlig versjon

La rullen peke i riktig retning

Publisert: 17.12.2018

– Når du maler med rull skal bøylen være åpen i den retningen du maler, forteller malermester Morten Fehn hos Jordan. Da legger du press lengst ut på rullen, slik at den ikke risikerer å falle av bøylen.
La rullen peke i riktig retning

Å bruke rull til påføring av maling gjør malejobben rask og enkel å utføre. På store flater settes rullen på forlengerskaft, mens den kan holdes i hånden ved mindre malearbeider. Når du maler en vegg er det viktig å stå riktig plassert i forhold til verktøyet og å arbeide i riktig retning. Riktig arbeidsmetode gjør det også lettere å få til et flott resultat du kan bli stolt av. 

– Når du maler skal kroppen skal være plassert bak forlengerskaftet i den retningen du maler, sier Morten Fehn, malermester hos verktøyleverandøren Jordan.

Start til høyre

Er du høyrehendt starter du gjerne i høyre kant av flaten, og maler deg mot venstre. Da skal skaftet være til høyre for deg, og bøylen åpen mot deg.

Tips!

Begynn å male der lysinnfallet er størst. Når du kikker mot lysretningen er det lett å oppdage «helligdager», altså flekker med dårlig dekk.

– Rullen skal peke i den retningen du maler. Hvis kroppen er plassert på feil side av skaftet og bøylen peker i motsatt retning, vil trykket på rullen bli ujevnt og du kan risikere å presse rullen av bøylen, sier han.

Kjegleform

Rullen skal føres over underlaget med bruk av et passe og jevnt trykk, samt med jevn fart. Ved riktig håndtering legges størst press lengst ut på rullen, på motsatt side av rullefestet på bøylen. Etter en liten tids bruk vil rullen få en svak kjegleform.

Forlengerskaft gjør malejobben mindre belastende for kroppen, siden du får stor rekkevidde og arbeider i en god ergonomisk posisjon, og ikke bøyer deg for å dyppe rullen, eller strekker deg for å nå opp i taket. Skaftet gir også bedre kontroll på verktøyet, og derved en jevnere finish.

Tips!

Når du har dyppet rullen holder den på mye maling. For å ikke få alt på samme sted, starter du omtrent midt på veggen med å male en V, like til høyre for det sist malte området. Så ruller du opp og ned, og hver gang du passerer V-en fylles rullen med litt mer maling og fordeler den ut i et jevnt lag. Slik fungerer veggen som malingdepot.

Bilder av: Chera Westman/ifi.no


Image for La rullen peke i riktig retningImage for La rullen peke i riktig retningImage for La rullen peke i riktig retningImage for La rullen peke i riktig retningImage for La rullen peke i riktig retning

Ta kontakt for uforpliktende tilbudEmne Dette feltet er påkrevet
Din e-post
Telefon
Tekst Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforNB! Validering har vi for å hindre roboter på internett i å misbruke skjema.