Utskriftsvennlig versjon

Mal døren i samme farge som veggen

Publisert: 06.11.2018

Å male døren i samme farge som veggen, kan gi et rolig, harmonisk og helhetlig uttrykk.

Fotografi av hvit dør og hvit vegg. Bilde av jente med katt på veggen.Dører og dørkarmer blir ofte værende hvite, uten at vi tenker noe særlig over det. Vi maler veggene i nye farger, mens dørene forblir de samme hvite. Men det er viktig å ikke glemme dem. For de har faktisk mye å si for helhetsinntrykket. Særlig nå som flere har fått øynene opp for mer farger på veggene, er det viktig å huske på de hvite detaljene som vi før ikke la merke til fordi de blendet inn med alt det andre hvite. Når veggene nå får farge, blir plutselig de hvite dørene, listene og vindusomrammingene veldig synlige. 

Om du ønsker er harmonisk, rolig og ryddig uttrykk, kan du derfor godt male døren i samme farge som veggen. Da fremheves den ikke spesielt, men føyer seg heller stille inn i helheten, og uttrykket blir roligere. Du unngår skarpe kontraster og brudd i interiøret, og møbler og annet du ønsker å fremheve kommer bedre frem.

Her kan du se oppskrift på hvordan du maler døren.

Når du har tapet

Det er ikke bare en malt vegg som kan ha godt av en matchende dør. Også om du har tapet på veggen, vil du oppnå et roligere og mer helhetlig uttrykk dersom døren males i en farge tatt fra tapetet. Det mest nærliggende er å male døren i samme farge som tapetets bunnfarge, men du kan også plukke en av de andre fargene fra tapetet, litt avhengig av hvilket uttrykk du ønsker.

Skap liv med ulik glans

Det er lett å tenke at det fort kan bli kjedelig når dør, lister og vegg er malt i samme farge. Og det krever selvfølgelig kontraster andre steder i interiøret, som på gulv, tekstiler og møbler, for at det ikke skal "gro" sammen.

Men vil du skape litt ekstra liv i overflatene, kan du også skape kontraster ved å male vegg og dør i samme farge men med ulike glansgrader. Mal døren blank og la veggen være matt. Da kan du få en spennende effekt, samtidig som det harmoniske, rolige uttrykket bevares.

Samme farge, ulik maling

Selv om døren og dørlistene males i samme farge som vegges, kreves det som oftest ulik maling. Malinger er beregnet for ulike oppgaver og ulike underlag, og den malingen du bruker på veggen, som er komponert spesielt til det bruket, funker kanskje ikke like godt på dør og lister. Her kreves en mer robust maling, da dette er overflater som utsettes for hardere medfart.

Du kan lese mer om hvilke malinger som passer hvor, her: Riktig maling på rett sted

Bilder av: Iris Floor, Frode Larsen/ifi.no, Flügger, Butinox, Beckers, Nordsjö, Intag

Image for Mal døren i samme farge som veggenImage for Mal døren i samme farge som veggenImage for Mal døren i samme farge som veggenImage for Mal døren i samme farge som veggenImage for Mal døren i samme farge som veggenImage for Mal døren i samme farge som veggenImage for Mal døren i samme farge som veggenImage for Mal døren i samme farge som veggen

Ta kontakt for uforpliktende tilbudEmne Dette feltet er påkrevet
Din e-post
Telefon
Tekst Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforNB! Validering har vi for å hindre roboter på internett i å misbruke skjema.