Utskriftsvennlig versjon

Mørke farger i stua

Publisert: 16.10.2019 Saken oppdatert: 18.10.2019

Vi tør mer og mer når det kommer til farger. Og flere går fra helt lyse interiør, til mørkere farger og innredning. Her er noen tips til deg som vil ha mørke farger i stua.
Mørke farger i stua

Mørke farger i interiøret er aktuelt som aldri før. Vi ser det både på veggfarger, tapeter, gulv og øvrig interiør. De mørke fargene har kommet for å bli. Og motsatt av hva flere kanskje tror, er det ikke vanskelig å lykkes med mørke farger. Tvert imot; det er mye enklere å få et lunt og koselig interiør ved bruk av mørkere og dypere nyanser, enn hvis du har det helt lyst og hvitt. Her er noen tips til deg som vil lykkes med mørke farger i stua.

Kombiner flere farger

Alt handler om kombinasjoner. Vi har kommet dit at flere ønsker en mer "kompleks" fargepalett, der mer enn én farge benyttes til å skape et hyggelig interiør. Velger du en kjølig mørkeblå til veggen, kombiner gjerne med gylne, varme toner, som gir rommet en lun varme og spennende kontraster. Kombiner gjerne varme farger med kalde, og lyse med og mørke. Da blir interiøret spennende. Bruk også tekstiler i ulike mønstre og farger.

Finn farger i interiøret

Har du kunst på veggene, teppe på gulvet eller en sofa du ønsker å beholde, er det perfekt å hente ut farger derfra for å sette farge på veggen - enten det er med maling eller tapet. Du kan også hente farger ut fra et mønstret tapet for å finne farge til resten av veggene. Dette er en enkel måte å finne farger som passer godt sammen.

Belysning er alfa omega

Lyssetting er viktig i interiøret, uansett hvilke farger du har på veggene. Men særlig er det viktig når du fargesetter med mørke farger. Både naturlig lys og nok kunstig belysning er viktig. Riktig lyssetting kan gi en lun stemning, uten at rommet oppleves som altfor mørkt. Husk stemningsbelysning.

Mørkt på mørkt

For å få et lunt og helhetlig interiør, holder det ikke med mørke farger på bare veggene. Mørke gulv, møbler og tekstiler mot en mørk vegg kan skape dybde, binde rommet sammen og gi en lun og behagelig atmosfære. Har du mørke møbler, vil også øynene få mer ro hvis veggen er mørk.

Artikkelen er hentet fra ifi.no
Tekst:Mari Andersen Rosenberg/ifi.no 
Foto: Borge - Storeys - Nordsjø - Deco Systems - Fantasi Interiør
         Intag - Chera Westman/ifi.no - Quick Bengalack - Golvabia - Beckers - Iris Floor - Pure@Orginal


Image for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stuaImage for Mørke farger i stua

Ta kontakt for uforpliktende tilbudEmne Dette feltet er påkrevet
Din e-post
Telefon
Tekst Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforNB! Validering har vi for å hindre roboter på internett i å misbruke skjema.