Utskriftsvennlig versjon

Tre gode farger for deg som liker lyse vegger

Publisert: 06.06.2019

– Dette er et lett skandinavisk trekløver, og våre mest populære farger, sier Lene Høiseth hos Happy Homes.
Tre gode farger for deg som liker lyse vegger

Vi har spurt om hun kan foreslå tre farger som passer fint sammen, og kan brukes fra rom til rom. Hun har landet på en kombinasjon av beige/rosa, grønt og blått.

– Mjødurt, Salvie og Bekk er de fargene vi selger mest av om dagen. De er nyanselike og kan mikses og matches uten at det blir feil, sier Lene Høiseth.

Mange forbinder disse fargene med «lys, nordisk stil», men denne treklangen kan passe til mange ulike stiler.

– Det som avgjør stilen er hva du kombinerer fargene med. Fargene er en basis, og så skaper du stilen med gulvet, tekstiler, møbler, ting og tang, sier hun

LES OGSÅ: Slik finner du interiørfarger som klinger godt sammen

Kombiner maling og tapet

Hun synes tapet er en undervurdert som stilskaper, og foreslår å kombinere fargene med tapet for å gi rommene et personlig og levende uttrykk.

– Tapet er ypperlig for å skape stil og stemning. I noen rom kan det passe med tapet på én vegg, i andre er det topp med tapet på fire vegger, sier hun.

Farge på vindu og dører

Selv om vi har tradisjon for å male lister, vinduer og dører hvite foreslår hun i stedet å bruke samme farge som på veggen i en lysere eller mørkere nyanse.

– Hvitt kan du bruke når tapetet du kombinerer med har hvit bunnfarge, men med malte vegger er det fint å følge veggfargen, sier hun.

LES OGSÅ: Slik velger du farge på gulvlistene

Gulv som passer

Lene peker også på at det er lurt å se gulvet i sammenheng med fargene, for sammen med fargen på veggene er de basisen når du skal fargesette en hel bolig.

– Har du mulighet så finn gulvet først. Selv et «nøytralt» gulv har farge, og når du har gulvet kan fargen på malingen justeres slik at helheten klinger godt sammen.

Fargene er hentet fra fargekartet Vakkert, Tidløst og Personlig som fås hos Happy Homes.

Artikkelen er hentet fra ifi.no

Tekst: Bjørg Owren/ifi.no
Foto : Bjørg Owren/ifi.no / Storeys
Illustrasjon: Lene Høiseth
  


Image for Tre gode farger for deg som liker lyse veggerImage for Tre gode farger for deg som liker lyse veggerImage for Tre gode farger for deg som liker lyse veggerImage for Tre gode farger for deg som liker lyse veggerImage for Tre gode farger for deg som liker lyse veggerImage for Tre gode farger for deg som liker lyse vegger

Ta kontakt for uforpliktende tilbudEmne Dette feltet er påkrevet
Din e-post
Telefon
Tekst Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforNB! Validering har vi for å hindre roboter på internett i å misbruke skjema.