Utskriftsvennlig versjon

Unngå disse tabbene når du skal velge veggfarge

Publisert: 07.03.2019

Det er ikke bare enkelt å velge ny veggfarge. Her er tabbene du bør unngå før du begynner å male.
Unngå disse tabbene når du skal velge veggfarge

Har du, som mange andre, bestemt deg for endelig å skifte farge på de hvitmalte veggene? Det er ikke like skummelt som mange tror, men det er noen vanlige tabber du bør prøve å unngå:

1. Forhaste deg

Har du sett en farge du liker, for eksempel i et interiørmagasin eller på naboens vegg, er det fristende å løpe til nærmeste fargehandler og kjøpe inn flere liter med maling. Men husk at fargen ikke vil se lik ut hos deg. Finn derfor flere fargeprøver og ta deg god tid.

2. Glemme gulv og øvrig interiør

Ikke glem at veggen er en del av en større helhet. Den skal stå godt til resten av elementene i rommet. Ta særlig hensyn til gulvet. Det er en stor flate, og du bør velge en veggfarge som står fint til gulvets lød og karakter. Gulvet vil dessuten påvirke hvordan veggfargen blir seende ut. Test derfor alltid fargen mot gulvet. Ta også hensyn til møbler og annen innredning.

3. Ikke male oppstrøksprøver

Husk for all del å male oppstrøksprøverfør du kjøper inn maling. Da unngår du overraskelser når fargen kommer opp på veggen. Den vil nemlig se helt annerledes ut på den store veggen, enn den gjør på den lille fargeprøven. Mal gjerne en stor plate du kan flytte rundt på, slik at du ser fargen i ulike deler av rommet. Plasser den langs gulvet, ved siden av vinduet og ved den åpne døren inn til naborommet. Da ser du hvordan den påvirkes av omgivelsene.

4. Ignorere struktur og glansgrad

Overflatens struktur og malingens glansgrad påvirker hvordan fargen vil oppfattes. Test derfor fargen på et mest mulig likt underlag som veggflaten. Forsøk også å male oppstrøksprøver i den glansgraden du ønsker på veggen. Lik farge med ulik glansgrad kan se helt forskjellig ut.

5. Studere fargen i kun ett lys

Farger påvirkes i stor grad av lys. La derfor fargeprøven henge på veggen i minst ett døgn, og se hvordan den forandrer seg med dagslys, kveldslys og lampelys. 

Artikkelen er hentet fra: Ifi.no


Image for Unngå disse tabbene når du skal velge veggfargeImage for Unngå disse tabbene når du skal velge veggfargeImage for Unngå disse tabbene når du skal velge veggfargeImage for Unngå disse tabbene når du skal velge veggfargeImage for Unngå disse tabbene når du skal velge veggfarge

Ta kontakt for uforpliktende tilbudEmne Dette feltet er påkrevet
Din e-post
Telefon
Tekst Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforNB! Validering har vi for å hindre roboter på internett i å misbruke skjema.